Costa Blanca

Bo på Costa Blanca

Med över 320 soldagar per år är Costa Blanca ett av Spaniens mest populära områden för semesterboende. Hela kustremsan kännetecknas av långa vita stränder vilket gett området sitt namn – på svenska kallat vita kusten.

Förutom det varma klimatet med 20 grader i medeltemperatur söker sig många till Costa Blanca tack vare områdets historia, kultur, matupplevelser, sevärdheter och natur. Costa Blancas kustområde tillhör Valenciaregionen på Spaniens sydöstra kust. Här finns flera vackra och populära områden såsom Benidorm, lugna Albir, mysiga Altea, semesterstaden Alicante, pittoreska Torrevieja eller genuina Denia. Det alla orter har gemensamt är att de har närhet till långa vackra stränder, lugn men trivsam stadspuls och ett modernt utbud av restauranger, shopping och nöjen.

Resa hit

Det finns flera smidiga sätt att resa till Costa Blanca. Från Sverige kan du flyga direkt till Alicante eller Murcia, resan tar bara lite drygt fyra timmar. Den största flygplatsen finns i Alicante. Du kan också landa på någon av de större flygplatserna i Barcelona eller Madrid för att sedan ta höghastighetståget till Costa Blanca. Från Madrid tar tåget till Alicante ungefär tre timmar och femton minuter. Att köra bil eller åka buss går också bra då området består av ett tätt vägnät av motorvägar.

Ett golfparadis

Costa Blanca är ett paradis för alla golfspelare. El Saler, Las Colinas, Villa Martin, La Finca, Alenda, Alicante Golf är några av de storslagna banorna som är anses vara extra populära. Tack vare klimatet håller banorna hög standard året om – även när den kalla mörka vintern gör sitt intåg i Sverige. På dessa banor stöter du ofta på andra svenskar som är här av exakt samma anledning. Kanske kan du lära känna nya bekantskaper på köpet?

Väder och klimat

Det är svårt att inte älska klimatet på Costa Blanca. Året runt ligger medeltemperaturen på 20 grader, och området präglas av 320 soldagar per år. Vad sägs om att köpa grönsaker på torget i december, spela tennis i januari eller börja varje dag med en kaffe på balkongen? Kaffet smakar särskilt gott när du vet att Sverige vid samma årstid präglas av både mörker, snö och kyla. Under sommarhalvåret uppnår temperaturen cirka 30 grader, med en vattentemperatur på cirka 25. Även om vintern i Costa Blanca är svalare än så är det inte ovanligt med 20 grader på dagen, vilket gör området behagligt året runt.

Svenska skolan

Att flytta till Spanien med barn i skolåldern är inga problem på Costa Blanca. I Skandinaviska skolan kan barnen följa den svenska läroplanen både under en termin eller ett helt läsåret. Undervisningen är individanpassad med hög lärartäthet och harmonisk atmosfär. Skolan följer svensk läroplan, skolförordning och skollag och har svenska Skolverket som tillsynsmyndighet. Den enda skillnaden mellan skolan i Costa Blanca och en skola i Sverige är att alla barn får undervisning i spanska och engelska redan från årskurs 1.

Köpa bostad i Costa Blanca

Vill du förverkliga din dröm om att flytta till Spaniens solkust? På Costa Blanca finns flera svenska mäklare som hjälper dig att hitta din bostadsdröm. Här listar vi alla villor och lägenheter som finns till salu just nu, alla förmedlade av svenska mäklare med kontor på plats i Costa Blanca. På så vis blir ditt bostadsköp både tryggt och säkert. 

Läs mer om områden i Costa Blanca