Mallorca

Mallorca

För många är Mallorca förknippat med strand- och nattliv, men faktum är att ön har så mycket mer att erbjuda. Med en varierande natur passar Mallorca för dig som gillar att kombinera friluftsliv och storslagna naturupplevelser med god mat och svalkande dopp. Mallorcas moderna infrastruktur, trivsamma klimat och rika frilufts- och kulturliv har i många år lockat européer från alla nationer. I dag är det många skandinaver som väljer att bosätta sig här under hela eller delar av året för att få möjlighet att njuta av sommar året om. Runt om på ön finns 22 olika golfbanor och stora möjligheter till tennis, segling, vandring och mountainbike.

Friluftsliv på Mallorca

Bergskedjan Serra de Tramuntana på nordvästra delen av ön är en av många populära tillhåll för vandrare. Landskapet är varierat och blandar berg, dalar och tusenåriga byar så du behöver inte vara en rutinerad hiking expert för att ta dig ut på en tur. Tossals-Världs eller Embassament de Cúber är andra fina rutter som dessutom bjuder på hisnande utsikt. Ett annat effektivt sätt att upptäcka ön är att ta det gamla tåget vid Plaza España i Palma till den mysiga bergsbyn Soller. Härifrån utgår många fina vandringsturer till byar som bland annat Deía och Valldemossa på nordvästra delen av ön.

Kultur och historia att se på Mallorca

Mallorca kryllar av konstutställningar, museer och gallerier. I berömda Museu d'Art Espanyol Contemporani finns verk från bland annat Picasso, Miró och Dalí. Runt om på Mallorca finns också gott om historiska byggnader för arkitekturintresserade. Stadshuset, katedralen och Almudaina-palatset är populära sevärdheter i öns huvudstad Palma. 

Köpa bostad i Mallorca

Vill du förverkliga din dröm om att flytta till Spaniens solkust? På Mallorca finns flera svenska mäklare som hjälper dig att hitta din bostadsdröm. Här listar vi alla villor och lägenheter som finns till salu just nu, alla förmedlade av svenska mäklare med kontor på plats i Mallorca. På så vis blir ditt bostadsköp både tryggt och säkert.

Mallorca