Spaniens popularitet ökar

Spaniens popularitet skjuter i höjd

Solsäkra Spanien fortsätter locka svenskar som aldrig förr. Goda kommunikationsmöjligheter, låga räntor och härligt klimat är några av anledningarna till att fler väljer bort vintermörkret i Sverige för värmen på den spanska guldkusten.

Trenden är tydlig. Rekordmånga svenskar väljer att köpa bostad i Spanien, många säsongsboenden men allt fler väljer också att bosätta sig där på heltid. Enligt Skatteverket bor nu cirka 90 000 svenskar i Spanien året om. Det är inte svårt att förstå varför – där finns mycket som gör livet till det bättre. Magnifik utsikt över ett klarblått Medelhav, förstklassiga golfbanor och spännande kulinariska smaker i såväl vin som mat är bara några av fördelarna.

Bor du i Spanien under hela eller delar av året vill du troligtvis inte enbart ligga in en solstol, även om det ges tid till det också. Då är Spanien helt rätt alternativ, här finns nämligen gott om aktiviteter för dig som gillar att upptäcka nya platser och lära känna nya människor. Spanien är bland annat känt för sin sportkultur, främst inom fotboll och Formel1. För dig som gillar att själv vara aktiv finns alla möjligheter till exempelvis moutainbike, bergsvandring, tennis, terränglöpning eller till och med skidåkning. Bara tre timmars bilfärd från Malaga ligger Europas sydligaste skidort Sierra Nevada, ett skidområde lika stort som Åre. På dryga 3000 meters höjd råder snögaranti från december till maj, så du slipper göra avkall på fördelarna med en riktig vinter.

Samtidigt som förstklassig skidåkning finns på armlängds avstånd är det heller aldrig långt till det pulserade stadslivet. Barcelona, Madrid, Sevilla och Palma är några av städerna som är kända för bra shopping och ett rikt kulturliv. Utöver nya upplevelser och minnen för livet ger ett liv i Spanien mer pengar över i plånboken jämfört med i Sverige. Det mesta är generellt sett billigare i Spanien – såväl mat och upplevelser som transporter och boendekostnader. Däremot kan prisnivåerna skilja sig mycket från stad till stad. Inte undra på att drygt 7000 svenskar köpte en bostad i Spanien under 2017.