Costa Del Sol

Omåttligt populära Costa del Sol

Från Nerja i öster till Manilva i väster sträcker sig Andalusiens 20 mil långa kustremsa, som i folkmun ofta kallas solkusten. De vackra sandstränderna och sköna klimatet gör att området är extra uppskattat bland svenskar. Längs kusten finns flera uppskattade pärlor – bland annat Marbella, Torremolinos och Fuengirola. 

Ett golfmecka 

Det är inte för inte som Costa del Sol också ibland kallas Costa del golf. Inom bara några mil finns inte mindre än 70 golfbanor. Alcaidesa Heathland, Alemenara och El Higueral Golf är några av dem som är populära under främst vår och höst. Oavsett årstid eller vilken bana du besöker kan du räkna med att banan är välskött och håller hög kvalitet. 

Lokala matfavoriter

Längs hela Costa del Sol finns några riktiga restaurangklassiker, eftersom det andalusiska köket är välkänt världen över. Flera favoriter innehåller bland annat lokalt odlad tomat, paprika och lök samt vinäger, olivolja och salt. Ett måste för alla som älskar färsk fisk och skaldjur är den gamla fiskeorten Pedregalejo, cirka fem kilometer från Málaga. Här är strandpromenaden full av familjeägda små restauranger. I byn finns varken höghus eller exklusiva hotell vilket gör att Pedregalejo är en genuin pärla för den som söker äkta charm. 

Behagligt klimat

Med nio av tio soldagar är Costa del Sol uppskattat året om. De kallaste månaderna infaller i december, januari och februari med en medeltemperatur på cirka 15-16 grader mitt på dagen, under 10 grader på kvällen. Varmast är juli och augusti med temperaturer upp emot dryga 30 grader. Både vår och höst är klimatet behagligt vilket också gör perioderna till högsäsong. 

Res till Costa del Sol

Från Sverige tar du dig enklast till Costa del Sol genom att flyga direkt till Málaga. Flygplatsen ligger åtta kilometer sydväst om Málaga och fem kilometer norr om Torremolinos och är den fjärde största i Spanien. Från flygplatsen avgår gott om bussar i alla riktningar och ingenstans är det särskilt långt, upp emot en timmes bussresa beroende på vart du vill åka. 

Läs mer om områden i Costa Del Sol