Flytta till Spanien – 4 populära områden

Drömmer du om att kunna ta en strandpromenad i december? Eller varför inte fira jul på golfbanan? När svenskar drömmer om ett liv utomlands ligger Spanien i topp. Här listar vi några populära områden att flytta till.

 

Torrevieja

Längs Spaniens sydöstra kust, i provinsen Alicante, ligger staden Torrevieja där drygt 100 000 invånare bor permanent. Staden fortsätter växa med tusentals nya invånare varje år. Staden är känd för sina långa böljande sandstränder, flertalet golfbanor, konst och kultur. Med invånare från 180 olika länder är Torrevieja ett mångkulturellt paradis.

 

Nerja

En liten stad som ibland kallas ibland för Solkustens pärla, eftersom den är befriad från stora hotellkomplex och höga byggnader. Stadskärnan är välbevarad med vita fasader som smyckas av blommor och palmer. Små slingrande gränder lämpar sig för lugna promenader. Runt staden ligger bergskedjan Sierra Almijara vilken bjuder in till aktiviteter av olika slag. Tack vare närheten till bergen blir det ofta varmare i Nerja än i andra spanska kustområden.

 

Marbella

En av Spaniens populäraste städer, med exklusiv prägel och omringad av många högklassiga golfbanor. Kustremsan bjuder på flertalet stränder som binds ihop med ett promenadstråk präglat av flera små barer och strandrestauranger. Marbella är uppdelad i en äldre och en nyare del, där en nyare delen andas modernism och stadsliv medan den gamla delen består av lägre hus och trängre gator. Till Marbella tar du dig från Malagas flygplats på bara 40 minuter. Sedan 1960-talet finns här en svenskkoloni för dig som vill umgås med fler svenskar i området.

 

Palma

Denna spanska kuststad sägs ha allt – behagligt klimat, långa stränder, en charmig gammal stad, strandnära golfbanor, ett rikt nattliv och gott om underhållning. 2015 blev Palma utsedd till en av världens bästa städer att bo i, av tidningen The Sunday Times, just på grund av att staden är så mångfacetterad. På Mallorca finns både Svenska skolan och Svenska kyrkan på Mallorca, samt Svenska konsulatet.