Mallorca

En diamant mitt i Medelhavet

För många är Mallorca förknippat med strand- och nattliv, men faktum är att ön har så mycket mer att erbjuda. Med en varierande natur passar Mallorca för dig som gillar att kombinera friluftsliv och storslagna naturupplevelser med god mat och svalkande dopp.

En modern infrastruktur, trivsamt klimat och ett rikt frilufts- och kulturliv har i många år lockat européer från alla nationer till Mallorca. I dag är det många skandinaver som väljer att bosätta sig här under hela eller delar av året för att få möjlighet att njuta av sommar året om. Runt om på ön finns 22 olika golfbanor och stora möjligheter till tennis, segling, vandring och mountainbike.

Friluftsliv på Mallorca

Bergskedjan Serra de Tramuntana på nordvästra delen av ön är en av många populära tillhåll för vandrare. Landskapet är varierat och blandar berg, dalar och tusenåriga byar så du behöver inte vara rutinerad hikingexpert för att ta dig ut på en tur. Tossals-Verds eller Embassament de Cúber är andra fina rutter som dessutom bjuder på hisnande utsikt. Ett annat effektivt sätt att upptäcka ön är att ta det gamla tåget vid Plaza España i Palma till den mysiga bergsbyn Soller. Härifrån utgår många fina vandringsturer till byar som bland annat Deía och Valldemosa på nordvästra delen av ön.

Kultur och historia

Mallorca kryllar av konstutställningar, museum och gallerier. I berömda Museu d'Art Espanyol Contemporani finns verk från bland annat Picasso, Miró och Dalí. Runt om på Mallorca finns också gott om historiska byggnader för den arkitekturintresserade. Stadshuset, Katedralen och Almudaina-palatset är populära sevärdheter i öns huvudstad Palma. 

Bo på Mallorca

Det är enkelt att resa hit från många olika delar av Europa vilket bidrar till stadens popularitet. Både SAS och Norwegian flyger direkt till Palma från Stockholm vilket tar cirka tre timmar och 40 minuter. De flesta svenskar väljer att bosätta sig i Palma, som med sina drygt 300 000 invånare samlar drygt hälften av Mallorcas hela befolkning. Här listar vi alla lediga bostäder i Palma just nu, förmedlade av svenska mäklare på plats. 

Mallorca