Sommarens bästa rosédrinkar

Ett glas kallt, friskt och fruktigt rosévin sitter sällan fel i den spanska värmen. För dig som vill tvista till favoritdrycken tipsar vi om fem drinkar baserade på just rosévin. Både läckra i färgen och oemotståndligt goda.

 

Rosé- och hallondrink

  • 1/2 flaska rosévin (à 750 ml)
  • 125 g frysta halvtinade hallon
  • 2,5 msk socker

Mixa rosévin, halvfrysta hallon och socker i matberedare eller med stavmixer. Lägg en tunn kökshandduk i ett durkslag med en bunke under. Låt vinet rinna av genom handduken för att få en klar dryck. Servera väl kyld med några hallon som garnering.

 

Pink Rose

  • 2 cl vodka
  • 1,5 dl rosévin
  • 1-2 droppar rosenvatten
  • soda
  • is
  • rosblad att dekorera med

Skaka vodka, rosévin och is i en shaker. Sila och häll upp i ett glas. Droppa 1-2 droppar rosenvatten i glaset och rör om. Fyll upp med soda och dekorera med rosblad.

 

 

Lemon Fusion

  • 1-2 citronskivor
  • 2 dl rosévin
  • soda
  • is

Häll upp isen i ett glas, fyll på med rosévinet och toppa med soda. Dekorera med citron antingen i drinken eller på glasets kant.

 

Bloddy Rosé

  • 2 dl rosévin
  • 0,5 dl juice med smak av blodapelsin
  • 3 msk citronsaft
  • skivor av blodapelsin eller vanlig apelsin
  • krossad is

Häll ungefär 1-2 dl krossad is i ett glas. Fyll upp med resten av ingredienserna och dekorera med 1-2 skivor apelsin.

 

Frossé

  • 6 dl rosé
  • 1 l frysta jordgubbar
  • 4 msk råsocker
  • 2 limefrukter, saft av
  • Färska jordgubbar till servering

Mixa allt i en blender. Servera i kylda vinglas med sugrör. Garnera med jordgubbar.